Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ CENTRAL PARK.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Το Central Park, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο  στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, μεταξύ των οποίων και όλες οι στρατιωτικές και διπλωματικές ξένες αποστολές, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α.  ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου, καθιστώντας τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους γι΄ αυτό. Σημειώνεται ότι μέχρι το 1840 η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το πάρκο αυτό ήταν βαλτότοπος με πολλά χοιροστάσια. Η Νέα Υόρκη ήταν πολύ μικρότερη σε έκταση και αριθμούσε περίπου τους 300.000 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους ήταν μετανάστες, η δε άκρη της πόλης ήταν στη σημερινή 34η οδό. 


Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται στην καρδιά της νήσου Μανχάταν και αποτελεί βασικότατο πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης. Έχουμε δει όλοι μας κατά καιρούς σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές κάτοικοι τις πόλης να γυμνάζονται στο πάρκο ανάμεσα σε λιμνούλες με πάπιες και κωπήλατες βαρκούλες με ερωτευμένα ζευγαράκια.

 Ίσως μας είχε φανεί σουρεαλιστικό το γεγονός ότι αυτό το πάρκο βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγαλούπολης και περιβάλλεται από πανύψηλους ουρανοξύστες. Μετά από μια επίσκεψη μας στο συγκεκριμένο πάρκο με αθλητική περιβολή, αντιληφθήκαμε ότι στην πραγματικότητα το πάρκο αυτό αποτελεί την Μέκκα των Νεοϋορκέζων δρομέων. Έχει εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο της πόλης με το μετρό και τα αστικά λεωφορεία, είναι καλά δομημένο και ρυμοτομημένο, έχει πολλές και εναλλακτικές διαδρομές ώστε να μην προκαλέσει άνοια στον δρομέα και γενικά είναι εξαιρετικό μέρος για προπόνηση ακόμα και αν είστε στην πόλη για διακοπές όπως εμείς. Το καλοκαίρι και την άνοιξη απολαμβάνεις τη θέα με τις λίμνες και τα σκιουράκια που βρίσκονται παντού και το χειμώνα που συνήθως οι λίμνες είναι παγωμένες παρακολουθείς παράλληλα με την προπόνησή σου φιλικούς αγώνες χόκεϋ επί πάγου.

 Βρεθήκαμε εκεί Φεβρουάριο με μισό μέτρο χιόνι και ένα σορτς που βρέθηκε κατά λάθος στη βαλίτσα μας.  Οι ντόπιοι φίλοι δρομείς παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα ήταν εκεί για προπόνηση όπως είναι κάθε μέρα όλο το χρόνο. Η προπόνηση κράτησε 45 περίπου λεπτά και αφού διανύσαμε κάποια απόσταση εντός του πάρκου κατηφορίσαμε προς το ξενοδοχείο, διασχίζοντας πολύβουος δρόμους με καλοκαιρινή αθλητική περιβολή, δεχόμενοι κορναρίσματα συμπαράστασης από διερχομένους οδηγούς ταξί και προσφωνήσεις ντόπιων και τουριστών.

Γενικώς ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, άξιζε τον κόπο. Ήταν ευκαιρία να επισκεφτούμε το πάρκο και να κάψουμε κάποιες από τις θερμίδες των διακοπών. Για αυτό αν τυχόν βρεθείτε ποτέ στη Νέα Υόρκη μην το παραλείψετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου