Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η ΥΠΕΡΟΧΗ FONTANA DI TREVI.



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Στα δαιδαλώδη σοκάκια της αιώνιας πόλης βρίσκεται το πιο μεγαλοπρεπές μπαρόκ σιντριβάνι της Ρώμης. Φυσικά αναφερόμαστε στη διάσημη Fontana di Trevi την <<κρήνη στους τρεις δρόμους >>.

Αν περιηγηθεί κανείς σε αυτήν την πανέμορφη πόλη της Ιταλίας θα μείνει έκθαμβος από τα μεγαλόπρεπη μνημεία και τα υπέροχα κτίσματα. Δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο της ως αιώνια πόλη μιας και ο χρόνος στο κέντρο της πόλης μοιάζει να έχει σταματήσει κάπου στο μεσαίωνα και θαρρείς πως θα συναντήσεις σε κάποιο δρομάκι ένα ζωγράφο της αναγέννησης ή κάποιον ιππότη.

Ένα από τα μνημεία της πόλης που αφήνουν άφωνο των επισκέπτη είναι το εν λόγο συντριβάνι το οποίο πρωτίστως το ακούς και ακολουθώντας τον ήχο του νερού, το συναντάς σε μια στροφή. Ακολουθεί ένα επιφώνημα θαυμασμού και έπειτα σειρά έχει μια πόζα για φωτογραφία με κίνδυνο να ποδοπατηθείς από άλλους τουρίστες ή από μετανάστες ερασιτέχνες φωτογράφους που έχουν ανά χείρας μια Polaroid και σου υπόσχονται μια τέλεια λήψη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγο της υγρασίας να συναντήσετε και ορισμένα ανέμελα τρωκτικά να σουλατσάρουν μεταξύ των τουριστών.

Χωρίς αμφιβολία η Fontana di trevi είναι από τα κορυφαία εικαστικά αριστουργήματα του πλανήτη που μπορεί να απολαύσει κάποιος υπαίθρια και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου