Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΤΗΝ CHINATOWN ΤΗΣ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.



VISIT OUR NEW BLOG  http://www.runvel.gr/

Είναι πραγματικά γεγονός πως υπάρχουν Chinatowns σε κάθε σχεδόν γωνιά του πλανήτη. Λογικό είναι επίσης όλες αυτές οι συνοικίες να μοιάζουν μεταξύ τους.
Πώς να μην έχουν κοινά στοιχεία άλλωστε. Παντού θα βρεις υπέροχα χρώματα με κυρίαρχο το κόκκινο, μυρωδιές από μπαχαρικά και καπνιστές πάπιες, chopsticks και noodles ολόγυρα και φυσικά Κινέζους… πολλούς Κινέζους.


Στη προκείμενη περίπτωση αναφέρομαι στη επονομαζόμενη για τουριστικούς λόγος, Chinatown της Κουάλα Λουμπούρ. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, κοντά στην κεντρική αγορά, Pasar Seni. Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κανείς εκεί μιας και συνδέεται  από το κέντρο της πόλης με το σιδηρόδρομο LRT. Κατεβαίνεις στη στάση Pasar Seni και με 3 λεπτά περπάτημα βρίσκεσαι στη καρδιά της Chinatown.


Ίσως κανείς αντικρύσει ορισμένους αστέγους ή τοξικομανείς στα γύρω στενά, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανθεί κάποιος ανασφαλής.


Τυχαία λοιπόν διέμενα κάπου εκεί κοντά και μπορούσα να ονομάσω τούτη τη συνοικία , γειτονιά μου για τις μέρες εκείνες. Παντού τριγύρω υπήρχαν πολλά καταστήματα με φαγητό, που σέρβιραν καταπληκτικό street food (με υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, η αλήθεια είναι), καταστήματα με ρούχα και σουβενίρ, οπωροπωλεία, μικρά μαγαζάκια με κάθε λογής κινεζικό προϊόν και λίγα μπαρ.


Η Μαλαισία ως μουσουλμανικό κράτος έχει υψηλή φορολογία στο αλκοόλ και τα νυχτερινά μαγαζιά υπάρχουν μεν, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένα .
Από πλευράς φαγητού όμως έχει κανείς άπειρες επιλογές. Μέχρι και το βάτραχο που θα φας μπορείς να διαλέξεις στην Chinatown .


 Οι μυρωδιές είναι εντονότατες και η θέα εκτεθειμένων πουλερικών ίσως αποθαρρύνουν ορισμένους. Σε όλο αυτό το μείγμα αρωμάτων , συνωστισμού και χρωμάτων καλό είναι να προσθέσουμε και την υγρασία της πόλης.

Στην Κουάλα Λουμπούρ συνηθίζεις τον ιδρώτα και τα ρούχα να κολλούν επάνω σου. Στη συγκεκριμένη συνοικία το νιώθεις πιο έντονα, διότι τα δρομάκια είναι ιδιαιτέρως στενά και  τα τηγάνια wok τριγύρω, είναι μονίμως στη φωτιά παράγοντας επιπλέον θερμότητα.


Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν τα βασικά αγγλικά οπότε είναι αρκετά εύκολη η συνεννόηση, αν γνωρίζετε κινεζικά, ακόμη καλύτερα.
Δεν αποτελεί εντύπωση ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα street food τα τιμούν πολλοί δυτικοί. Το φαγητό είναι πραγματικά υπέροχο και οι τιμές ιδιαιτέρως χαμηλές.



Δίχως αμφιβολία είναι μια όμορφη περιοχή της πόλης, οπού δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πολλοί κάτοικοι, από τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα της χώρας, δηλαδή οι Κινέζοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου