Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

WELCOME TO PRAGUE.



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/


Φυσικά ένα απόγευμα δεν είναι αρκετό για να γνωρίσεις αυτή την πανέμορφη πόλη και αν χαθείς στα μεσαιωνικά στενά της. Είναι όμως μια μικρής τάξεως ευκαιρία να απολαύσεις στον ελάχιστο αυτό χρόνο έναν  υπέροχο τόπο. Ο Μοράβας μοιάζει να λικνίζεται χωρίζοντας την πόλη στα δυο. 



Μεγαλοπρεπή παλάτια και κάστρα υψώνονται πάνω από τον πόταμο και όλη η πόλη ενώνεται χάρη στις υπέροχες γέφυρες περασμένων αιώνων. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην κεντρική πλατεία και στο ξακουστό ρολόι, που κάθε μια ώρα διαδραματίζεται ένα όμορφο τελετουργικό από ανθρώπους ντυμένους με την παραδοσιακή ενδυμασία. Ολόκληρη η πόλη μπορεί να θεωρηθεί ένα μνημείο για αυτό δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο. Αξίζει να περιηγηθεί κανείς και να ανακαλύψει όμορφες κρυφές γωνιές της πόλης, όπως για παράδειγμα ένα όμορφο κατάστημα με σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα που είχε στη διαπασών τραγούδια του Στράτου Διονυσίου (συνέβη).



Η πόλη της Πράγας θεωρείτε παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Πως να μην είναι άλλωστε πόλος έλξης αφού η μαγεία της πόλης συνεπαίρνει και τον πιο απαιτητικό. Επίσης από την τεραστία αμερικανική τουριστική αγορά θεωρείτε μέσα στην πεντάδα των πόλεων που επιβάλλεται να δει κάποιος ερχόμενος στην Ευρώπη. Σε αυτό βοηθά και η τεραστία εβραϊκή παροικία που ανθούσε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων και πολλοί από τους απογόνους αυτών των οικογενειών, πλέον αμερικανοί πολίτες επισκέπτονται τα πάτρια για αυτούς εδάφη. 

Είναι αλήθεια ότι ακόμη και ο Χίτλερ γοητεύτηκε από την πόλη και διέταξε να μην καταστραφεί τίποτα από αυτήν, για αυτό το λόγο άλλωστε σώζονται τα περισσότερα μνημεία της πόλης και μάλιστα σε άριστη κατάσταση, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν γλίτωσε των βομβαρδισμών!


Το καταλληλότερο σνακ για ένα διάλειμμα μετά από πολύωρο περπάτημα είναι ψητό λουκάνικο σε ψωμάκι συνοδευόμενο από ένα ποτήρι παγκοσμίου επιπέδου τσέχικης μπύρας. Τα συγκεκριμένα λουκάνικα που ψήνονται σε υπαίθριες καντίνες έχουν το τριπλάσιο περίπου μέγεθος από το ψωμάκι. 
Οι Τσέχοι είναι πρώτοι στο κόσμο σε κατανάλωση μπύρας ανά κάτοικο. Είναι συνάμα πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι, στα κεντρικά σημεία εύκολα συνεννοείται κανείς στα αγγλικά, αλλά η πλειοψηφία των κατοίκων δεν τα ομιλούν. Οπότε γίνεται λίγο δύσκολη η επικοινωνία ιδίως όταν σου μιλούν γρήγορα στη γλώσσα τους σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Εν κατακλείδι, υπέροχη πόλη πολιτισμικό διαμάντι της κεντρικής Ευρώπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου