Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ BERNS ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Είναι πράγματι γεγονός ότι, νυχτερινή ζωή στη Στοκχόλμη δίχως το Berns Club δεν υφίσταται. Κτισμένο το 1863 το συγκεκριμένο μπαρόκ ανάκτορο βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο στο Berzelii Park σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Είναι ένας πολυχώρος τέχνης και διασκέδασης που για περισσότερα από 150 χρόνια υπάρχει στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Εdith Piaf  και Marlene Dietrich ενδεικτικά είναι δυο από τα ονόματα που έχουν ψυχαγωγήσει το κοινό τους στο Berns.
Αρχοντικοί πολυέλαιοι βρίσκονται στη κεντρική σάλα και μαρτυρούν το έντονο αριστοκρατικό παρελθόν του χώρου. Αρχιτεκτονικά είναι προσεγμένη κάθε λεπτομέρεια του κτιρίου, εσωτερικές σκάλες, παράθυρα, έπιπλα κ.τ.λ. Όλη αυτή η ιστορία που κουβαλά μαζί του το Berns ‘παντρεύεται’ με κομψότητα με τις σύγχρονες τάσεις διασκέδασης. Στο ίδιο σημείο που το περασμένο αιώνα ελάμβαναν χώρα χοροί προς τιμήν του βασιλιά της Σουηδίας στις μέρες μας παγκόσμιου φήμης djs παίρνουν τη θέση των βιολιών και του πιάνο.
Για να εισέλθει κανείς στο club οπωσδήποτε πρέπει να είναι άνω των 23, να τηρεί ένα αυστηρό dress code, να μην είναι μεθυσμένος και πολλά άλλα που είναι στην κρίση των υπεραρκετών υποδοχέων. Καλό θα είναι να κλείσει  με e-mail τη θέση του παρακάμπτοντας την σειρά αναμονής.

Εμείς βρεθήκαμε ένα ωραίο σαββατόβραδο του Σεπτεμβρίου στη Στοκχόλμη, φιλοξενούμενοι ενός φίλου που ζει και εργάζεται εκεί και έχοντας τη τύχη να γνωρίζει αρκετά άτομα του προσωπικού του αριστοκρατικού Berns εισήρθαμε εντός χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά και το φιλοδώρημα στην είσοδο έπαιξε σημαντικό ρόλο για αυτό. Είναι γεγονός ότι τέτοιου είδους κλαμπ με 20 ευρώ είσοδο κατ’ατόμο συν 300 ευρώ τιμή φιάλης πέραν της εισόδου και ολόκληρη σκηνοθεσία για να μπεις μέσα  δεν με γοητεύουν ιδιαίτερα. Ήταν παρόλα ταύτα καλή εμπειρία. Στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί χώροι από lounge bar, αίθουσα δεξιώσεων , εστιατόρια, club, live stage μέχρι και prive club στο υπόγειο μόνο για μέλη.


Καλώς ή κακώς αν μπορούσα να επιλέξω ποια εποχή θα ήθελα να επισκεφτώ το Berns στη πολυετή ιστορία του. Δίχως αμφιβολία θα γυρνούσα το χρόνο πίσω για να γευτώ τη λάμψη και το μεγαλείο του παρελθόντος του χορεύοντας ένα βαλς με μια κυρία της εποχής κάτω από τους κρυστάλλινους πολυελαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου