Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΣΣΑΛΟ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Η συγκεκριμένη μορφή ψαρέματος είναι πολύ διαδεδομένη σε πολλά μέρη του ινδικού ωκεανού. Πρόκειται για μια πολύ παλιά και λειτουργική μέθοδο. Η παραπάνω εικόνα αποτυπώνει ένα ντόπιο ερασιτέχνη ψαρά στην παραλία Mirissa, στα νότια παράλια της Σρι Λάνκα.

Ο συγκεκριμένος κύριος σε διάστημα περίπου μισής ώρας αλίευε χονδρικά ένα ψάρι ανά λεπτό, με αποτέλεσμα μόλις γέμισε το καλάθι του επέστρεψε στο σπίτι του. Για να προσεγγίσει κανείς τον πάσσαλο απαιτεί να κολυμπήσει ελάχιστα αλλά σε βραχώδη περιοχή με αυξημένα θαλάσσια ρεύματα. Έπειτα αρκεί μονάχα μια πετονιά και ικανότητα που θα ζήλευε και ο Ταρζάν για να ανέβεις πάνω στη δοκό. Με αυτή τη μέθοδο ψαρέματος που είναι πολύ διαδεδομένη στα νότια της χώρας οι κάτοικοι αποφεύγουν με μαεστρία τα κύματα και τα ορμητικά νερά.


Η γύρω περιοχή ζει κυριολεκτικά από την θάλασσα και τον τουρισμό, είναι διάσημη για την θαλάσσια πανίδα της με κορυφαία τουριστική ατραξιόν την παρατήρηση φαλαινών μέσα από σκάφος, μιας και είναι γνωστό πέρασμα των θαλασσίων αυτών κητών σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Το Δεκέμβριο του 2004 η περιοχή δυστυχώς δεν γλύτωσε από το μένος του τσουνάμι που επηρέασε τη ζωή όλων σχεδόν των κατοίκων του ινδικού ωκεανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου