Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΗ BUNDESLIGA.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/


                         

Το ποδόσφαιρο υπάρχει στη ζωή μου από τα πρώτα μου κιόλας βήματα, είναι μια σχέση πάθους και αγάπης που κρατά μέσα μου τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.
Σε κάθε επίσκεψη μου σε μια πόλη της Ευρώπης ενημερώνομαι για τυχόν ποδοσφαιρικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο τόπο. Το Σεπτέμβριο του 2008 βρέθηκα στο πανέμορφο Αμβούργο της βόρειας Γερμανίας, οι συγγενείς που με φιλοξένησαν και με υποδέχθηκαν με θέρμη μου είχαν ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη, αγώνα της Bundesliga στο πανέμορφο HSH Nordbank Arena  χωρητικότητας 57.500 θέσεων. Μη χάνοντας την ευκαιρία και με φίλαθλο πάντα πνεύμα περπατήσαμε για περίπου είκοσι λεπτά και βρεθήκαμε έξω από το ποδοσφαιρικό στολίδι της πόλης. Το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση μιας και κατασκευάστηκε μόλις μερικά χρόνια πριν για να φιλοξενήσει αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 που διεξήχθη στη Γερμάνια.


Ο αγώνας λοιπόν ήταν μεταξύ της τοπικής ομάδας του Αμβούργου και της Γκλάντμπαχ, φίλαθλοι και των δυο ομάδων περπατούσαν και συζητούσαν στον προαύλιο χώρο του γηπέδου χωρίς κανένα πρόβλημα και με κανένα ίχνος βίας, πράγμα ‘εξωπραγματικό’ για τα ελληνικά δεδομένα. Τα εισιτήρια αξίας 10ευρω που προμηθευτήκαμε ήταν για το πέταλο των φιλοξενούμενων οπαδών.



Με την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο θαρρείς πως κάποια μαγική δύναμη τους οδηγεί αυτομάτως σε ένα από τα δεκάδες κυλικεία που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου, έπειτα με ένα hot dog και ένα ποτήρι μπύρας στο χέρι είναι έτοιμοι να απολαύσουν τον αγώνα. Η οπαδική ατμόσφαιρα των κατά τα άλλα ψυχρών γερμανών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γήπεδα των μεσογειακών κρατών που θεωρούνται θερμότεροι οπαδοί. Ο χορός και το τραγούδι καλά κρατεί όλο το 90λεπτο. Κροτίδες, καπνογόνα, πέτρες και άλλες τέτοιες αηδίες δεν έχουν θέση εκεί, γιατί απλά υπάρχει οπαδική παιδεία και τηρούνται οι νόμοι. Στο ημίχρονο του αγώνα μεγάλο μέρος των φιλάθλων οδηγούνται προς τα κυλικεία για ένα δεύτερο γύρο μπύρας και σνακ και με το σφύριγμα της έναρξης σαν μυρμήγκια επιστρέφουν στη θέση τους.


Για την ιστορία τη συγκεκριμένη μέρα το γήπεδο είχε 100% πληρότητα και η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε της φιλοξενούμενης με 1-0. Οι παίχτες του Αμβούργου μετά τη λήξη κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των φανατικών φιλάθλων  τους  χορεύοντας και τραγουδώντας ρυθμικά τα συνθήματα που έδιναν οι οπαδοί τους. Όμορφες σκηνές….

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου