Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ OLDE HANSA TOY ΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ταλίν βρίσκεται το μεγαλοπρεπές μεσαιωνικό   εστιατόριο Olde Hansa.

Στο κατάστημα αυτό ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ξεχωριστά πιάτα χαμένα στην Εσθονική και κατά συνέπεια στην Σκανδιναβική παράδοση. Στον κατάλογο του καταστήματος υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων κρεατικών και θαλασσινών. Επίσης υπάρχουν και πιο εξεζητημένες γεύσεις   όπως  κρέας ταράνδου και αρκούδας(έναντι αδράς αμοιβής). Προσωπικά προτίμησα μια ζεστή σούπα με λίγο ζυμωτό ψωμάκι. Η σούπα σερβίρεται σε πήλινο κύπελλο παρέα με ένα ξύλινο κουταλάκι, το συγκεκριμένο κουτάλι λόγο του χαμηλού φωτισμού μου πήρε λίγη ώρα να το αντιληφθώ ξεκινώντας να τρώω τη σούπα μου από το πήλινο σκεύος σαν άλλος Βίκινγκ άρχοντας του παρελθόντος.


Στόχος του συγκεκριμένου καταστήματος είναι να τιμήσει την Χανσεατική εποχή κατά την οποία το Ταλίν ευημερούσε χάρη στο εμπορικό του λιμάνι. Το εστιατόριο είναι στην ουσία ένα ζωντανό μουσείο μιας και έχει κανείς τη δυνατότητα να απολαύσει το φαγητό του δίπλα σε  Σκανδιναβικά έργα τέχνης και  μεσαιωνικούς χάρτες πλοήγησης. Το προσωπικό  του καταστήματος είναι άψογο και ντυμένο με παραδοσιακές μεσαιωνικές φορεσιές. Η μουσική και ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλά και η φλόγα στο τζάκι κάνει το ήδη ζεστό περιβάλλον να μοιάζει πιο οικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου