Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΜΑΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ.



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/






Mπορεί στην αγορά του Αλ Χαλίλι να πουλάν τα δυο της χείλη, στην αγορά του Αμμάν μπορείς να βρεις πολλά περισσότερα από ένα ζευγάρι χείλια.
H πρωτεύουσα της Ιορδανίας βρίσκεται στο βόρειο και πιο πυκνοκατοικημένο μέρος της χώρας. Περιβάλλεται από άνυδρα εδάφη στα οποία μικρά ελαιόδεντρα κάνουν την προσπάθεια τους να αναπτυχθούν. Aπό ότι φαίνεται το πετυχαίνουν μιας και η Ιορδανία έχει αρκετή παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής.

Στην κεντρική αγορά της πόλης υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για ντόπιους και τουρίστες, όμορφα παλαιοπωλεία, καταστήματα ρούχων, τροφίμων και πολλά άλλα. Η Μέση Ανατολή φημίζεται για τα μπαχάρια της και τον καφέ της, αξίζει λοιπόν να ξοδέψουμε λίγα δηνάρια για  φρεσκοαλεσμένο καφέ με κάρδαμο και τσάι πιπερόριζας. Για φαγητό απολαυστικά χούμους και φαλάφελ μπορεί κανείς να απολαύσει στο μαγευτικό Τζάφρα στο κέντρο της πόλης κοντά στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Το συγκεκριμένο μέρος είναι ο παράδεισος των λατρών του ναργιλέ, μιας εκεί υπάρχουν δεκάδες γεύσεις και αρώματα. Στο σημείο αυτό θα σας αναλάβει ο Σαμίρ, ο άνθρωπος που επιμελείται το άναμμα και την προετοιμασία του ναργιλέ. Σίγουρα δεν είναι το άτομο με τα καθαρότερα πνευμόνια στον πλανήτη. Το αλκοόλ καλά θα κάνετε να το ξεχάσετε κατά τη διαμονή σας στην Ιορδανία ειδικά την περίοδο του ραμαζανίου.



Kατά τη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων απαγορεύεται οι πιστοί να φάνε και να πιούμε οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν εγχειρίδια σωστής συμπεριφοράς των μη μουσουλμάνων τουριστών που τους προτρέπουν να μη τρώνε και να πίνουν δημοσίως ως ένδειξη σεβασμού προς τους πιστούς.



 Όσο αφορά τώρα το ασθενές φύλο, όπως εύκολα εννοείται η σεμνότητα στο ντύσιμο είναι υποχρεωτική, τα αδιάκριτα βλέμματα των ντόπιων δεν υπάρχει περίπτωση να τα γλυτώσει μια "ακάλυπτη δυτική" και αυτό διότι το μαλλί θεωρείτε άκρως σεξουαλικό. Οι Ιορδανοί παρόλα αυτά είναι ένας πολύ ευγενικός λαός με ήθος και πίστη στους οικογενειακούς θεσμούς, έχουν έντονο ταμπεραμέντο και συμπεριφορά που εύκολα μπορεί να βρει κανείς  πολλά κοινά με τους Έλληνες. Είναι επίσης φιλόξενοι και κιμπάρηδες όπως θα λέγαμε λαϊκά. Η χώρα έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι η πιο πολιτικά σταθερή από τις χώρες της περιοχής.



Πέρα από την πρωτεύουσα που αξίζει την επίσκεψη μας, τα δυο πιο γνωστά τουριστικά σημεία της χώρας είναι η Νεκρά Θάλασσα και η μυστηριώδης Πέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου