Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ : CYCLE TRAIL RUN 2014



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/





Tο περαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης είναι το Σειχ-Σου που σημαίνει το νερό του σεΐχη.
Στο νερό λοιπόν του σεΐχη έλαβε χώρα την Κυριακή 16/3 το πρώτο CYCLE TRAIL RUN, ένας αγώνας 10 περίπου χιλιομέτρων και 480 περίπου μέτρων υψομετρικής διαφοράς. Στον αγώνα συμμετείχαν 41 λάτρεις του βουνού – αθλητές και ένα «άρμα μάχης, ονόματα δε λέμε» που ξεπέταξε την διαδρομή σε 44 λεπτά.
Η διαδρομή ήταν ιδανική για αρχάριους δρομείς, που ήθελαν να απολαύσουν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στο βουνό, ήταν ιδανική επίσης και για τους εμπειρότερους καθώς είχε κάποια συγκεκριμένα σημεία που απαιτούσαν φυσικές και ψυχικές δυνάμεις. Η εμπειρία χρειαζόταν επίσης στις κατεβασιές μετά το 6ο χιλιόμετρο και το δεύτερο στεκ, καθώς ήθελε μεγάλη προσοχή στις υψηλές ταχύτητες λόγω αστάθειας του εδάφους. Ο αγώνας μπορεί να ήταν μικρός χιλιομετρικά αλλά ο παλμογράφος μάρτυρα ότι κάθε άλλο παρά χαλαρός αγώνας δεν ήταν.
Η σήμανση ήταν πολλή καλή παρόλο που είναι δύσκολο βουνό με την έννοια ότι τέμνονται πολλά μονοπάτια, χωματόδρομοι, αντιπυρικές ζώνες, ο δρομέας έπρεπε να είχε το νου του, όπως σωστά μας ενημέρωσε ο πολύπειρος υπεύθυνος του αγώνα Γιάννης Κουρκουρίκης.

Τα σημεία ανεφοδιασμού ήταν υπεραρκετά και είχαν τα απαραίτητα και με το παραπάνω, οι εθελοντές γελαστοί και φιλικοί. Όλα καλά με λίγα λόγια και του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου