Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΜΙΡΑΝΤΕ, ΠΑΝΑΜΑΣ.



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Στα βόρεια του Παναμά βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών με τουριστικό χαρακτήρα, τα Bocas del Toro! Είναι πόλος έλξης surfers μιας και σε αρκετά σημεία τα κύματα είναι ιδανικά για surf  και άλλων ταξιδιωτών που αναζητούν την ηρεμία και τα γαλανά νερά της Καραϊβικής.

 Υπάρχουν δυο τρόποι να φτάσει κανείς εκεί. Είτε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του αρχιπελάγους Κολόν, είτε μέσω θαλάσσης από το γραφικό Αλμιράντε. O τρόπος για να φτάσει κανείς από την πόλη του Παναμά σε αυτό το απάνεμο λιμανάκι είναι με λεωφορείο. Τα δρομολόγια δεν είναι συχνά άρα χρειάζεται προσοχή. Η διαδρομή διαρκεί περίπου οχτώ ώρες οπότε είναι καλή επιλογή το δρομολόγιο των 10 μ.μ , καθώς ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδίου και να εξοικονομήσει χρήματα από μια επιπλέον διανυκτέρευση .


Έπειτα από ένα ολονύκτιο  ταξίδι που διανύει κανείς τη μισή χώρα στην κυριολεξία φτάνει επιτέλους στο Αλμιράντε . Αυτό το ψαροχώρι είναι πνιγμένο μέσα στα μαγκρόβια δάση. Οι κάτοικοι ζουν σε πρωτόγονες ξύλινες καλύβες που κυριολεκτικά επιπλέουν στο νερό. Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι και οι ιδανικότερες καθώς δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο και οι ντόπιοι αδικούν τη φυσική ομορφιά του τόπου ρυπαίνοντας με κάθε είδους αστικά λύματα τα ήσυχα νερά του γραφικού αυτού λιμανιού.

 Η μεταφορά με τα θαλάσσια ταξί προς την απέναντι ακτή και την πόλη Κολόν κοστίζει 6$ το άτομο και η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά . Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά τη διαδρομή δεν παραμένει κανείς στεγνός μιας και τα μικρά αυτά σκάφη αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου