Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α? ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ESTA.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Το ESTA (Electronic System for Travel Authorization), ουσιαστικά είναι  ένα έντυπο  που συμπληρώνει  ο ταξιδιώτης προτού ταξιδεύσει στις Ηνωμένες πολιτείες και λειτουργεί ως προέγκριση ώστε να γίνεις δεκτός στην χώρα . Από τη στιγμή που συμπληρωθεί η αίτηση με τα στοιχεία του ταξιδιώτη καταβάλλεται και ένα ποσό περίπου των 10 ευρώ και μετά από κάποιες μέρες ενημερώνεστε μέσω mail, αν είστε ευπρόσδεκτοι στην «χώρα των ευκαιριών». Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το διαβατήριο να είναι σε ισχύ και η αίτηση να γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν την πτήση.

Τούτη η  αίτηση για έγκριση είναι απαραίτητη σύμφωνα με τις σύγχρονες  απαιτήσεις ασφαλείας και χωρίς αυτήν πολύ απλά δεν είστε δεκτοί στις πτήσεις για τις H.Π.A. Πριν μερικά χρόνια ο ταξιδιώτης που ήθελε να μεταβεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήταν αναγκασμένος  πρωτίστως να επισκεφτεί την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατόπιν ραντεβού, ώστε να υποβληθεί σε εξονυχιστική συνέντευξη στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρεπείας (σεξουαλικές προτιμήσεις, ιδεολογικός προσανατολισμός κ.τ.λ.) και εκεί αποφάσιζαν  αν είναι ο υποψήφιος ταξιδιώτης  δικαιούται προσωρινής VISA. Ευτυχώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Ομολογώ πως  πλήττω αφάνταστα με το γραφειοκρατικό μέρος ενός ταξιδιού. Για διαδικαστικές λεπτομέρειες ενημερωθείτε στο διαδίκτυο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου