Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/


Ακολουθούν πέντε φωτογραφίες της όμορφης πατρίδας μας από ένα παράθυρο αεροπλάνου. Όπως επίσης και μια σύντομη περιγραφή τους από ένα λάτρη της γεωγραφίας.



Ο ορεινός όγκος του Φαλακρού όρους χωρίς χιόνια. Διακρίνεται επίσης το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και στο βάθος ο κάμπος της Δράμας.


Οι πεδινές εκτάσεις του νομού Δράμας και Καβάλας καθώς και το όρος Σύμβολο σαν φυσικό όριο με τη θάλασσα. Στο βάθος η Θάσος και αριστερότερα Σαμοθράκη. Όσοι έχουν καλύτερη όραση ίσως διακρίνουν τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Ίμβρο.


 Ο Στρυμονικός κόλπος χάνεται στην αγκαλιά του Αγίου Όρους. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνεται ο σερραϊκός κάμπος με την περιοχή της περιβόητης Αμφίπολης. Αριστερά βρίσκονται οι εκβολές του Στρυμόνα. Δεξιά οι περιοχές των Βρασνών, Ασπροβάλτας, Σταυρού. Στο βάθος με λίγη καλή θέληση διακρίνονται τα τρία πόδια της Χαλκιδικής με τον Άθω φυσικά να δεσπόζει πάνω αριστερά.




Αριστερά ο Στρυμονικός κόλπος και δεξιά η λίμνη Βόλβη που ενώνονται μεταξύ τους με τον ποταμό Ρήχειο και τα Μακεδονικά Τέμπη. Αριστερά κάτω το Κερδύλλιο όρος, στη μέση το Στρατονικό όρος και η πολύπαθη από τους χρυσοθήρες ορεινή Χαλκιδική.



Τέλος το μυθικό βουνό των θεών μοιάζει να αναδύεται μέσα από το Θερμαϊκό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου