Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟΥΣ LOS LAMPICOS ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Οι  Los Lampicos είναι μια παρέα ενεργών πολιτών που ενδιαφέρονται για την εικόνα της πόλης και όχι μόνο. Στόχος τους δεν είναι να υποκαταστήσουν τις τοπικές αρχές και τα δημοτικά συνεργεία καθαρισμού. Αλλά να γνωστοποιήσουν  στο ευρύ κοινό ότι υπάρχει μια δράση από ανθρώπους που συμβάλλουν στο καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της πόλης (κυρίως).

Κυριακή μεσημέρι το ραντεβού δόθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκεί μεταξύ άλλων το παρόν έδωσε και μια αντιπροσωπεία σπουδαστών του κολεγίου Ανατόλια. Κύρια «αποστολή» των Los Lampicos, είναι το σβήσιμο των κακόγουστων λεκέδων από σπρέι σε μαρμάρινες και inox επιφάνειες. Φυσικά είναι υπέρμαχοι των graffities και της Street Art.

«Θύματα» τους  είναι διάφορα σπουδαία αποφθέγματα συγχρόνων σοφών όπως ¨τα μυαλά μας πονάνε¨, ¨νυστάζω¨ και άλλες τέτοιες αηδίες, διάφορες δυσανάγνωστες υπογραφές εξαιρετικών καλλιτεχνών , κάτι άλλα έργα τέχνης σε όλους τους χρωματισμούς ¨YEAH¨, ¨A.C.A.B¨ και δεκάδες άλλα που μόνο κακό κάνουν στην εικόνα της πόλης και δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό. Είναι επίσης γνωστό ότι μέχρι και το σύμβολο της πόλης, ο Λευκός Πύργος έχει πέσει θύμα ευτελούς οπαδισμού. Αν μη τι άλλο, τέτοιοι βέβηλοι τύποι προσβάλουν (πέρα από ιστορικής και πολιτιστικής άποψης) συν τοις άλλοις και τον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο, μεταξύ των οποίων ο υπογεγραμμένος. Για το Βασιλικό Θέατρο ότι και να αναφέρουμε είναι λίγο, το δόλιο είναι μόνιμος καμβάς έκφρασης.

 ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν αναφέρομαι στην Street Art που θαυμάζω ιδιαίτερα.

Όλα τα υλικά καθαρισμού προέρχονται από χορηγίες και λειτουργούν εθελοντικά. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν τους, αλλά μου άρεσε η ‘τρέλα’ τους και την άλλη φόρα θα λερώσω περισσότερο  τα χέρια μου. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφικό υλικό γιατί είμαι τόσο συνεπής που ξέχασα την κάρτα μνήμης της μηχανής. Να περνάτε καλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου