Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ TIMES SQUARE ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Η πασίγνωστη Τimes Square είναι ένα πολυσύχναστο σημείο της Νέας Υόρκης στη Midtown του Μανχάταν. Συχνά αναφέρεται ως ‘το σταυροδρόμι του κόσμου’ ή ‘το κέντρο του σύμπαντος’ και πολλά άλλα.


Τεράστιες γιγαντοοθόνες διαφημίζουν επώνυμα προϊόντα σε όλα τα κτίρια πέριξ της πλατείας. Από τη μια πλευρά στις οθόνες, σταρ όπως ο David Beckham διαφημίζουν εσώρουχα και από την άλλη τεράστιες διαφημίσεις με τα τελευταία έργα που παίζονται αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους.

Είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της μεγαλούπολης με 40 εκατομμύρια επισκέπτες να παρελαύνουν κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι περίπου 330.000 ανθρώπων τη διασχίζουν καθημερινά, είτε εργαζόμενοι είτε τουρίστες. Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες που το κρύο είναι πραγματικά τσουχτερό η Times Square δεν είναι ποτέ άδεια. Είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και συγκεντρώνει τα περισσότερα φλας των ερασιτεχνών φωτογράφων .


Η πρόσβαση στην Times Square είναι πολύ εύκολη με τους υπόγειους σιδηρόδρομους . Κατεβαίνεις στη 42St. και έφτασες. Οι περισσότερες γραμμές του μετρό τέμνονται σε τούτη τη στάση κάνοντας την επίσκεψη ακόμη πιο εύκολη. Προσωπικά είχα τη τύχη να μείνω ακριβώς εκεί κατά την επίσκεψη μου στο «μεγάλο μήλο» . Ήταν κατά κάποιο τρόπο η γειτονιά μου.


 Επειδή βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν είναι ιδανικό σημείο για ορμητήριο. Έχεις επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθείς με τον Spiderman, τον Superman , τον Batman και άλλους κινηματογραφικούς ήρωες που περιφέρονται τριγύρω. Ανάμεσα στο Μίκυ και στη Μίνι Μάους υπάρχουν επίσης ιεροκήρυκες που κηρύττουν με τα μικρόφωνου στους πεζούς. Κάπου εκεί σε μια γωνιά της, είδα τον πιο ειλικρινή επαίτη που κρατούσε ένα πλακάτ που έλεγε ¨θέλω λεφτά για ναρκωτικά¨. Αυτό θα πει να λες αυτό που νιώθεις χωρίς υποκρισίες.



 Είναι ένα μέρος της Νέας Υόρκης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και να χαθεί το βλέμμα του στα πολυόροφα κτίρια που είναι ενδεδυμένα με νέον φώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου