Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

FREE MAP MADE BY LOCALS. ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Ένας καλός και έξυπνος τρόπος να βοηθήσει κανείς τουριστικά την πόλη του, είναι να δημιουργήσει ένα χάρτη με τα ομορφότερα σημεία αυτής και να τα παρουσιάσει γραπτώς στους επισκέπτες.


Έτσι σκέφτηκε μια ομάδα βόρειο- Ευρωπαίων ταξιδιωτών και δημιούργησαν το www.likealocalguide.com. H ιδέα ξεκίνησε όταν ένας εκ των ιδρυτών αντιλήφθηκε ότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί σου προσφέρουν μια γενική εικόνα της πόλης με τα σημαντικότερα μνημεία και πολλές φορές τίποτε παραπάνω.  
Λείπει το συναίσθημα!!!

Ο σπόρος της ιδέας μπήκε στο μυαλό τους και δημιούργησαν μια σειρά από χάρτες πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, γραμμένους από τους ντόπιους. Οι χάρτες βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα καταλύματα των πόλεων αυτών και διανέμονται δωρεάν (Free map made by locals).

Προσωπικά συνάντησα αυτούς τους χάρτες στα κράτη της Βαλτικής και ομολογώ ότι φανήκαν ιδιαιτέρως χρήσιμοι, μιας και ήθελα να ζήσω (όσο αυτό είναι δυνατό) σαν ντόπιος. Οι χάρτες αυτοί πέρα από το προφανές που είναι  να εμφανίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, εμπεριέχουν και πολλά κρυμμένα μυστικά των ντόπιων.


Ότι χρειάζεται ένας επισκέπτης κατά την περιήγηση του, φιλοξενείται εντός του εντύπου. Από εστιατόρια με τοπική κουζίνα μέχρι νυχτερινά μαγαζιά και από μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι πολύ εύχρηστοι και λειτουργικοί καθώς μιλούν σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Στόχος τους είναι να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη τους και να γνωρίσει ο επισκέπτης μέρη που μόνο με τη βοήθεια των τοπικών θα μπορέσει.

Οι πόλεις που για την ώρα έχουν το δικό τους Free map made by locals είναι το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Εδιμβούργο, η Βουδαπέστη, το Ελσίνκι, η Κρακοβία, η Μόσχα, η Πράγα, το Ρέυκιαβικ, η Ρίγα, η Στοκχόλμη, η Αγιά Πετρούπολη, το Ταλίν, το Τορίνο, η Βιέννη, το Βίλνιους και η Βαρσοβία. Όπως είναι φανερό λείπουν οι πανέμορφες πόλεις της χώρας μας και είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον έχει τη θέληση και το μεράκι να συμμετέχει σε αυτό το δημιουργικό κομμάτι της τουριστικής προβολής της ιδιαίτερης πατρίδας του. ΙΔΕΑ!!!


Στις πόλεις που περιφερόμουν με το χάρτη ανά χείρας συναντούσα και άλλους ‘συνάδελφους’ ταξιδιώτες με το ίδιο έντυπο ορθάνοικτο.  Αν το βρείτε αρπάξτε το. Υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή αν  σκανάρει κανείς τον κωδικό που είναι πάνω στο χάρτη και  οδηγεί στην εφαρμογή (ψιλά γράμματα για μένα που είμαι μαλωμένος με την τεχνολογία).

Οι δημιουργοί των χαρτών έχουν σκεφτεί επίσης ότι θα ήταν έξυπνο να προσεγγίσεις τους ντόπιους χρησιμοποιώντας τη γλώσσα τους. Talk like a local. Για αυτό το λόγο συμπεριέλαβαν μερικές λέξεις και φράσεις της κάθε χώρας εντός του εντύπου.
 Επομένως συνιστώ αν βρεθεί μπροστά σας τούτο το έντυπο να το πάρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου