Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Για την πανέμορφη Βουδαπέστη έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και θα συνεχίσουν να γράφονται γιατί πραγματικά το αξίζει. Είναι δίχως αμφιβολία μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Ένα από τα εκατοντάδες πράγματα που αξίζει να κάνει ο επισκέπτης ερχόμενος στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, είναι μια κρουαζιέρα στο Δούναβη.


Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά τον Βόλγα, ξεκινά το ταξίδι του στους πρόποδες των Άλπεων και μετά από ένα ταξίδι 2.860χλμ. εκβάλει στη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα από τα ομορφότερα κομμάτια αυτού του ταξιδίου είναι στη Βουδαπέστη. Για χρόνια ο ποταμός εξυπηρετούσε εμπορικά τις πόλεις που χτίσθηκαν στις όχθες του και ήταν απροσπέλαστος από τις επιδρομές των Οθωμανών. Η Ούγγροι εκμεταλλεύτηκαν το Δούναβη και έκτισαν στις δυο πλευρές του τη Βούδα και την πιο σύγχρονη Πέστη.


Την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να την περπατήσεις όσο αντέχουν τα πόδια σου. Εφόσον οι αντοχές σου σε προδώσουν, μια καλή λύση και παράλληλα εποικοδομητική, για μια ανάπαυλα από τον περίπατο είναι η κρουαζιέρα στο Δούναβη. Τα πλοιάρια είναι αγκυροβολημένα στη πλευρά της Πέστης και περιμένουν να ξεναγήσουν τους επισκέπτες. Το εισιτήριο κυμαίνεται περίπου στα 15 ευρώ και η βόλτα με θέα την πόλη διαρκεί περίπου δυο ώρες. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες η καθεμία με διαφορετικό πρόγραμμα ξενάγησης και άλλο τιμοκατάλογο. Συνήθως προσφέρουν και κάποιο ρόφημα. Τα δρομολόγια ξεκινούν με κατεύθυνση τη δύση και εφόσον περάσουν από την εκπληκτική γέφυρα με τις Αλυσίδες κατευθύνονται προς το πανέμορφο  νησί της Μαργαρίτας διαγράφοντας ανατολική πορεία μέχρι την αφετηρία.


Για κάθε θέση έχουν μεριμνήσει να υπάρχουν ακουστικά για ξενάγηση. Υπάρχουν ηχογραφημένες ξεναγήσεις σε 30 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών. Η θέα είναι μαγική από όποια πλευρά και αν κοιτάξει κανείς. Εκ δεξιών κορυφαίο αρχιτεκτονικό αριστούργημα το κοινοβούλιο και εξ αριστερών ο πύργος των ψαράδων που στέκει αγέρωχος ατενίζοντας την Πέστη. Οι ιστορίες για πρίγκιπες, βασιλείς καλλιτέχνες και πολλά άλλα δεν σταματούν να ακούγονται από τα ακουστικά μας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδίου. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα πραγματικό στολίδι και η θέα από το μεγαλοπρεπές ποτάμι δίνει μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία.


Είναι σίγουρα μια καλή εμπειρία και αξίζει πραγματικά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για μια κρουαζιέρα στο Δούναβη. Απολαμβάνεις τη θέα πίνοντας το ρόφημα σου ξεκούραστος και παράλληλα μαθαίνεις πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία της υπεροχής αυτής πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου