Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΑ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΡΙΓΑ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Η Ρίγα είναι η πρωτεύουσα της Λετονίας , μια εκ των τριών χωρών της Βαλτικής. Ο πληθυσμός της εκτιμάται στο ένα εκατομμύριο και φιλοξενεί ένα στους τρεις κατοίκους της χώρας. Είναι μια σύγχρονη μητρόπολη που συνδυάζει μοντέρνα αρχιτεκτονική και αρτ νουβό παρελθόν.



Δίχως αμφιβολία η ομορφότερη συνοικία της πόλης είναι η παλιά πόλη. Εδώ και πολλά χρόνια έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Εκπληκτικά κτίρια και πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτουν ένα υπέροχο αναγεννησιακό πάζλ. Βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της Ρίγα και η σύγχρονη πόλη επεκτάθηκε με τρόπο  φυγόκεντρο.  



Φυσικό σύνορο της και σήμα κατατεθέν της είναι ο τεράστιος σε πλάτος ποταμός Νταουγκάβα, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αλλά το μέγεθος του αφήνει τον ταξιδιώτη άφωνο. Ο περίπατος εντός της παλιάς πόλης αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, κάθε στενό κρύβει κάτι το διαφορετικό. Τα απαράμιλλης ομορφιάς κτήρια και εκκλησίες αποτελούν την Μέκκα των ερασιτεχνών φωτογράφων και όχι μόνο, αν ο καιρός το επιτρέπει φυσικά. Το γκρίζο χρώμα επικρατεί στην ατμόσφαιρα σε αυτήν την όμορφη γωνία της Ευρώπης.


Είναι γεγονός ότι αυτή η υπέροχη γειτονιά αξίζει να είναι το ορμητήριο για τον επισκέπτη μιας  φιλοξενεί πλήθος καταλυμάτων για όλα τα βαλάντια και συν τοις άλλοις βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Από πλευράς καταστημάτων υπάρχουν άφθονα και για όλα τα γούστα. Μπυραρίες, irish pubs, εστιατόρια, πιτσαρίες και πολλά αλλά βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Οι κάτοικοι  είναι πολύ φιλικοί προς τους επισκέπτες και στην πλειοψηφία τους μιλούν αγγλικά. Το νόμισμα τους πλέον είναι το ευρώ και οι τιμές είναι ελαφρώς πιο φθηνές από τη χώρα μας. Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί ότι ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παλιά πόλη , μόλις δυο λεπτά περίπατο. Φέτος η Ρίγα έχει την τιμητική της μιας και είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.




Χρήσιμη συμβουλή είναι ότι η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στους δρόμους της πόλης για την αποφυγή παρεξηγήσεων με τις αρχές.

                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου