Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΜΑΝ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/




Το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο είναι το στολίδι αυτής της γωνιάς της Μέσης ανατολής. Βρίσκεται άριστα τοποθετημένο στην καρδία της πόλης του Αμμάν και υπάρχει εκεί από το πρώτο μισό του δευτέρου αιώνα μ.Χ , όταν και χτίσθηκε κατ’ εντολή του ρωμαίου αυτοκράτορα Antonius Pius.

Μιας και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δίπλα από την αγορά του Αμμάν, το συγκεκριμένο θέατρο είναι εύκολα προσβάσιμο για κάθε επισκέπτη. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει περίπου στα 2 ευρώ και είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι τις 5 το απόγευμα. Περιβάλλεται από πάμπολλους μικροπωλητές αναμνηστικών και η χωρητικότητα του αγγίζει τις 6000. Εξαιρετική θέα προς το θέατρο μπορεί να έχει κανείς και από την ακρόπολη του Αμμάν, το Σιντατέλ.



Από  το απόγευμα και μετά που τελειώνουν οι επισκέψεις στα αξιοθέατα, μια βόλτα στην αγορά δε θα ήταν άσχημη. Η Ιορδανία φημίζεται για τα παραδοσιακά υφαντά και για τα περίτεχνα ασημένια κοσμήματα. Μόδα επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τα καλλυντικά με λάσπη και αλάτι από τη Νεκρά θάλασσα που είναι μάλιστα αρκετά ακριβά. Φυσικά όλα αυτά συνοδεία ενός ανατολίτικου σιροπιαστού και αρωματισμένου καφέ.

 Για τον επισκέπτη που έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση του επιβάλλεται μια επίσκεψη στη μυστηριώδη Πέτρα καθώς και στην προαναφερόμενη Νεκρά Θάλασσα για λουτροθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου